Ann Rosman

Vi har lyssnat klart på Mercurium av Ann Rosman.

Förra året (eller var det tidigt i våras?) träffade vi Ann på ett seminarium om sjörövare. Hon var där i egenskap av författare (förstås) och Dick var där i egenskap av sjörövarexpert. Det fanns många andra också. Alla deltagare fick en av hennes böcker, Porto Francos väktare, som handlar om sjöröveri och skurkar och mord. Jag läste den och gillade den.

Därefter köpte vi Själakistan som ljudbok och lyssnade på den i bilen. Nu har vi lyssnat på vår tredje Ann Rosman-bok och vi tycker att denna är den bästa.

Anns specialitet är att hon skriver både historisk roman och deckare i samma bok. Kombinationen är lysande. Om det varit en dilettant som varit framme hade väl både jag och Dick vridit oss i bilsätena, men Ann Rosman är så himla påläst och hon lämnar inga historiska detaljer åt slumpen. Allt hon skriver är trovärdigt, genomtröskat med hjälp av källmaterial och i grunden verklighetsbaserat. Man får sig alltså en bra historielektion medan man sitter och undrar vem som egentligen begick brottet. För oss kan det inte bi bättre!

Om jag har läsare som inte gillar deckare, men som gillar historia: Testa Mercurium av Ann Rosman och ni kan betrakta er som rikare människor. Slutet är så tragiskt att man nästan måste stanna bilen för att ta en gråtpaus, men lyckligtvis hade Dick näsdukar nära till hands.

Enligt min mening är Ann Rosman just nu en av de bästa deckarförfattarna i Sverige. Många andra är visserligen bara strunt så en och annan kanske undrar hur bra man behöver vara för att vara bäst, men några är ju bättre än alla andra och Ann är utan tvekan bäst av dem. Jag önskar att man kunde prenumerera på hennes böcker. I så fall hade vi gjort det.

Vi vill ha en ny Ann Rosman-bok nu!

5 reaktioner till “Ann Rosman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s