En kväll med dryaderna

Det låter som om vi har hängt med de lokala trädnymferna, eller hur? Faktiskt grundades den här föreningens föregångare för att plantera träd i Kalmar, på vallarna runt staden. När planteringen var klar ville man fortsätta umgås och då ombildades föreningen till Nya Dryadens Vänner. Och de ses fortfarande. Rätt bra namn.

Jag tror att Dick har gillat att föreläsa för dem. De är mer bildade än den normala publiken och då går det att ta ut svängarna mer än vanligt. Jag har gillat att lyssna eftersom han har fått möjlighet att gå på djupet och ta upp andra saker än vad han normalt hinner göra på föreläsningarna.

Vi kommer inte sakna de långa resorna i bil till Kalmar varje vecka, men vi kommer sakna dryaderna en del när det är över och själva Kalmar, som är en vacker stad. Det borde finnas dryader i Åkarp också. Varför har ingen tänkt på det?

Vi sålde många böcker, vilket var kul. Många köpte Gud vill det!. Inte så konstigt med tanke på att Dick har föreläst om korståg. Men sedan gick litet av varje, till och med några Vampyrernas historia som vi packade ned för säkerhets skull.

Nu är vi i alla fall dödströtta. Jag kommer att slockna som ett utblåst ljus när jag lägger mig. I morgon blir det vampyrer på Saga klockan 9. Dick åker till dryaderna ensam. Litet trist att jag missar sista gången. Litet trist att han missar min vampyrshow också. Det är första gången vi båda har haft engagemang samtidigt.

Nu: God natt från två trötta Åkarpsbor i en hotellsäng.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s