Dagens bragder

Vi tar det med små steg. Dagens stordåd är:

1. En promenad före frukost tillsammans med Dick.
2. En omgång tvätt (jag vet, men det behövs).
3. En lista på ämnesförslag till Allt om historia (mer svårflörtade än Populär historia).
4. Ett blogginlägg (detta).

De populärvetenskapliga tidskrifterna med historieinriktning är rätt olika att arbeta med. Framför allt har jag skrivit för Populär historia. Mina ämnesförslag brukar funka, åtminstone något av det jag skickar in. Jag gör en kort lista, kanske fem eller sex ämnen. Det blir väldigt blandat, något personhistoriskt, något gammalt, något skojigt, något smalt, något som jag nyss fastnat för och själv skulle vilja läsa om, och så vidare. För det mesta accepteras något från listan.

Allt om historia säljs i flera länder. De vill bara ha ämnen som fungerar internationellt. Jag tycker att det är svårare att få till bra ämnen som fungerar, men det kan vara en vanesak. Jag satt och talade med Dick nyss, och han hasplade ur sig flera stycken utan att ens tänka på saken.

Svårast är Militär historia. Nästan alla ämnen jag har föreslagit har refuserats med motiveringen att ”de är för mjuka”. De hårdföra läsarna vill ha mer vapenskrammel och mindre skadade stackars offer, är min slutsats. Så här är det väl bara att ligga i och tänka ”mer pansar och mindre fältsjukhus”. Jag har dock fått in en kort grej om fältjulklappen och ett par andra grejer. Jag ska försöka få ihop en lista till denna tidskrift också, men jag är rädd att jag är en alltför stor softis för att accepteras.

Imorgon åker julen ut härifrån. Om vädret är bra tar vi en promenad i skogen på förmiddagen och ägnar eftermiddagen åt att plocka ned allt pynt. Troligen krävs det arbete på söndag också för att får bort allt. Naturligtvis återkommer jag med blogginlägg.

7 reaktioner till “Dagens bragder

 1. Jag känner igen det där med att en liten grej kan bli droppen. Så blev det för mig veckan före jul, fast på jobbet. Det är inte jättekul att bryta ihop inför chefen och sedan sitta och gråta länge hos kolleger, även om jag är jättetacksam att jag fick göra det. Jag har fortfarande inte hämtat mig ordentligt efter det. Antar att det tar tid, precis som för dig.

  1. Det tar ju tid! Vi kan tänka på varandra, du och jag, och så går tiden. Och jag har märkt att det inte finns några skäl att inte berätta. Det är så självklart att man håller svåra saker privat, men när man faktiskt berättar hur eländigt det är så blir det både större och mindre på samma gång. Man gråter och det lättar, och ingen god vän eller bekant gör slut med en för att man har problem, tvärtom. Man kommer snarare närmare sina vänner när man låter dem ta del av saker som är outhärdliga.

   1. Håller med! Och är väldigt öppen med mina kolleger, toppenpersoner som tur är. Du och jag får tänka på varandra!

 2. Jag började läsa din blogg när ni bodde i Kenya. Då var ni ofta på utflykt till historiska platser som jag aldrig hört talas om. Jag gillar historia och hade gärna lärt mig mer om Afrikas historia. Kan du inte skriva om detta i historietidningarna. (Vi prenumererar på dem.) Även när du berättat om era resor i Tyskland har jag läst med stort intresse. Det kan kanske rentav bli en reseskildring med historiska förtecken. 🙂 Jag kommer att köpa den. 🙂

   1. Om inte tidningarna vill ha det så skriv en bok. 🙂 Du skriver på ett intressant, humoristiskt och lättläst sätt. Därför är det alltid roligt att läsa det du skriver.

 3. Kriser kan ibland vara lite bra på lång sikt, för man lär sig vem som är ens vän och vem som inte är det. När man kommer ut på andra sidan, så vet man vem man inte ska öda tid och möda på. Jag tror att du innerst inne är lycklig. Du kan ägna dig åt det du är duktig på och detta gläder mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s