Hälsoundersökning

Ingen ska tro att det går att adoptera en unge om man inte är frisk. Vi kommer troligen att få göra åtminstone två läkarundersökningar i Sverige innan vi blir aktuella för att resa till Zambia. Idag var den första, den som Burlövs kommun vill ha. Den som vi räknar med att zambierna vill ha (om de är som kenyanerna) får vi göra längre fram.

Så nu är vi mätta på längden och tvären, vägda, kissade och blodprovade. Vi har blivit knackade på magarna, lyssnade på hjärtan och lungor och glodda i öron och hals och utsatta för synundersökning. Var det något mer? Kanske, men inget jag minns nu. Såvida inte HIV-testet visar positivt (vilket vi inte vet än, men vi anar resultatet) är vi godkända för vidare transport mot Nalas lillasyster.

Jag var faktiskt orolig. Det är ju lätt att gå omkring och känna sig frisk, men vad vet man egentligen om allt som kan pågå på insidan? Rätt så litet. Fast vi har sannerligen jobbat på hälsan här hemma, så det är kul att det verkar ha gjort nytta.

Det som återstår nu, innan vi får vårt medgivande (eller vårt avslag) är hembesök, intervjuer och våra betrodda vänners rapporter om vår förträfflighet. Mycket som kan gå fel, alltså.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s