Vilken sherry?

OBS: Jag avser inte göra alkoholreklam, och jag uppmanar ingen att dricka alkohol genom att visa den här bilden och skriva den här texten. Välj vad ni vill eller stå över helt så lever ni längre. Alkohol gör att att ni dör i förtid och riskerar en massa tråkiga följder. Om ni vet att ni är lättpåverkade eller under 18 år ska ni utan att läsa vidare gå ut i köket och ta ett stort glas vatten och tänka på morötter och söta kaniner och annat ofarligt.

För en tid sedan fick jag en fråga om sherry. Frågan gällde vilken sorts sherry vi använde i det här receptet med oxfilépasta. Svaret är denna:

DSC_2407.JPG

Vi dricker sällan sherry, men denna är klart drickbar om man vill. Den är utmärkt i mat. Den är halvtorr/halvsöt (systembolagets symbol för sötma är precis halvfull) och fungerar därför som en allroundsherry om man bara vill ha en hemma för matlagning. Vi har använt den till desserter, kött- och fiskrätter. Funkar till allt och är inte dyr.

En reaktion till “Vilken sherry?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s