Slutet närmar sig

Jag ser slutet på arbetet med boken. Strängt taget är det bara två saker som den till stor del fortfarande saknar. När jag har arbetat in det återstår bara att gå igenom den och skriva om den.

Det känns väldigt skönt att vara i det här stadiet, även om jag inser att jag är överarbetad. Vissa nätter sover jag dåligt bara för att jag ligger och tänker på innehållet i boken, men det går ju över.

Tristare är att jag inte har en aning om vad jag ska göra sedan. En ny bok? Om vadå? Artiklar? Hur många kan jag få skriva? Ibland tänker jag att jag borde göra något helt annat än detta. Jag vill gå en floristkurs, men kanske inte i första hand för att arbeta i en blomsteraffär (även om det luktar så gott att man nästan smäller av i blomsteraffärer) utan mer för att det vore kul.

Jag går åtminstone ur den här boken med ökat självförtroende. Jag har blivit mycket snabbare än jag var förr, och jag är mer disciplinerad. Jag är inte ett dugg rädd för att sätta tänderna i ett nytt stort projekt eftersom jag har fått en väldigt bra arbetsrutin när det gäller att samla in material, gå igenom det och göra text av det på kort tid.

Nu ska vi sjunka ned framför en film. Jag har fått ont i magen, och jag känner mig litet dassig. Varmt te och en filt skulle sitta fint.

Tårtan blev förresten så här efter att jag hade snabbpyntat den igår. Gröna rosor är också rosor.

DSC_2432.JPG

2 reaktioner till “Slutet närmar sig

  1. Vad handlar boken om?

    Personligen har jag snarare motsatt problem, det är svårt för mig att begränsa min kreativitet. Men det är bra i mitt nuvarande projekt, där jag behöver nya idéer att fylla ut det med?

    1. Jag får inte berätta vad boken handlar om än. Förlaget vill få in den i katalogen först, så att de vet att den kommer ut. Jag längtar efter att få berätta. Det är ett oväntat, spännande och ruskigt ämne hämtat från en period i historien som jag tidigare inte har skrivit om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s