Sista putsen före påsk

Om en timme kommer mamma och pappa hit. Morbror Karl är också med. Det ska bli kul, och jag har ägnat skärtorsdagen åt en sista putsning av småytor inomhus. Jag torkar aldrig saker med dammtrasa, och till slut har det gått så lång tid att det mesta ser lurvigt ut. Går väl an så länge ingen råkar peta på ”lurvet” och avslöja att det finns en annan yta under. Idag har jag gått med dammtrasa och fixat.

En stor dörrkrans har det också blivit. Vi har hur mycket murgröna som helst i trädgården. Ni kan inte ana hur många skottkärror med murgröna vi har kört till komposten. 10? 20? Jag vet inte själv, bara att de fylls på nolltid och körs iväg och fylls igen. Åtminstone en fjärdedel av vår trädgård, vilket borde bli omkring 750 kvadratmeter, är mer eller mindre täckt av murgröna, och då menar jag mark, träd, buskar och staket. Att röja innebär alltså ganska ofta att dra bort murgröna med rötterna. Nu är det nog inte riktigt 750 kvadratmeter längre. Kanske 500. Ja, ja. Kransen består förstås av murgröna. Jag föreställer mig att murgrönan skulle kunna ta över allt om man lät den hållas ett par år. Den sänder ut tentakler åt alla håll och fäster sig med sina små sugrötter. Fattas bara att den inser vad vi håller på med i trädgården och går till motangrepp.

Vi blir alltså hemma under påsken. Det är som vanligt. Jag älskar att vara hemma. Jag känner fortfarande ingen lust alls att resa någonstans. Jag vill odla min trädgård, vakna i min egen säng och laga min egen mat.

Nu ska jag gå ett varv genom köket, vardagsrummet och verandan och se om det finns något mer jag kan göra innan friden bryts.

Jag ska ta bilder på vårt påskris också, så att ni får se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s