Trädgårdsarbete

Sedan en knapp vecka tillbaka är min bror här. Nala och jag var ju i Oskarshamn och hälsade på mormor och morfar, och då fick morbror Karl hänga med tillbaka.

Vi har så roligt! Under dagarna som har gått har vi spikat upp myggnät på dörrarna, åkt till återvinningsstationen med en hel last skräp, fixat ett trädgårdsbord, klippt idegranshäcken, tagit ned några träd i trädgården, röjt all mark runt fruktträden och köpt ett tv-spel till Nala som hon älskar. Vi har också gjort saft och köttbullar och firat midsommar. Igår poppade vi popcorn och hade filmkväll med Röjar-Ralf 2.

Mest arbete har lagts på trädgården. Det var inte gjort i en handvändning att röja fram fruktträden. Vi har tampats med björnbärssnår, nässlor, hasselstånd och murgröna. Vi har så mycket avfall att göra av med att så vi ska beställa hem en container för att bli av med det.

Men nu! När jag tar ett varv på ”ägorna” känns det riktigt bra!

Idag ska vi inventera vårt planklager. Om vi har tur har vi material att snickra en sågbock av. Därefter ska jag göra ved av en del av träden vi har tagit ned. Känns ju dumt att kasta dem när vi kan elda med dem till vintern.

Imorgon är det slut för den här gången. Jag kör tillbaka morbror Karl  till Oskarshamn, och sedan får vi se vad som händer. Dick vill gärna att vi åker ut en sväng, och det vore trevligt.

En reaktion till “Trädgårdsarbete

  1. Idegranshäck? Jag läste en spekulation i att Yggdrasil var en idegran eftersom rådjuren betade i grenverket året om. Idegranarna blev också de bästa långbågarna, fast i Sverige använde våra förfäder mest alm och hassel(Fast jag skulle hellre äta nötterna och göra pilbågar, korgar, o.s.v. av något annat).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s