Hallon

Under våren och sommaren har trädgården alltmer kommit att bli som ett stort rum att gå in i, en förlängning av de rum vi har inne. Egentligen är den snarare en stor hall som rymmer vårt, i sammanhanget, betydligt mindre hus. När dörrarna står öppna suddas gränserna ut mellan vad som är inne och ute. Samma gränslöshet som vi erfor i Kenya får vi förstås inte till här hemma. Där upphävdes skillnaden mellan inom- och utomhus ofta fullständigt. Jag gillar den känslan, när man gradvis övergår till mer eller mindre ute eller inne utan en tydlig gräns.

Igår hittade jag hallon i trädgården, och idag plockade jag dem och gjorde sylt.

Just nu håller vi på att få en städskrubb. Vår lilla, aldrig använda, gästtoalett är försvunnen. Ikväll kan vi ta ett nytt rum i besittning här inne. Det ser jag mycket fram emot. Vi behöver verkligen ett praktiskt utrymme för städgrejer.

Annars tar vi det lugnt. Låter dagarna masa sig fram som de vill, stör oss på att vi aldrig får våra nya sopkärl. De skulle ha varit här för månader sedan, men dröjer och dröjer. Min sopsorteringsmoral sjunker ju längre tiden går.

Om en stund ska jag rensa jordgubbar. Vi ska koka kräm till lunch.

En reaktion till “Hallon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s