Champagneläge i Åkarp

För en vecka sedan var jag på möte på Historiska Media. Dick och jag hade diskuterat en ny bokidé här hemma som vi trodde väldigt starkt på, och jag presenterade den. I fredags fick jag ett positivt besked. Det blir två nya böcker, utöver den jag precis har börjat med.

Detta är enormt kul!

Ämnena berör sådant jag redan har skrivit om, men i ny tappning. Det blir alltså ganska lättskrivet och passar utmärkt att arbeta med under tiden vi är i Zambia. Till dess jobbar jag på med den mer tungrodda och källkrävande grejen jag har framför mig nu. Om jag är riktigt effektiv kan jag vara ganska klar med den när vi åker, men i så fall måste jag få upp farten. Hittills har jag mest läst litteratur och inte skrivit så mycket.

Ni undrar kanske över bokmässan?

Dick reser dit på torsdag den här veckan. Nala och jag kommer efter med tåg efter skolan på fredag. Jag har inget på mässan, vilket ger Nala och mig möjlighet att gå på Liseberg, åka spårvagn och roa oss för hela slanten. Dick är väldigt uppbokad alla dagar. Jag ska be honom om en lista på framträdanden om han har tid, så kan jag publicera den här.

Nu under hösten kommer det faktiskt bli en del jobbresor. Dels har Dick en bok som utkommer i Nederländerna, så vi ska till Amsterdam igen. Vi kommer också göra en tur till Lübeck för forskning inför en bok. Och vi ska till Estland. Det blir en kombinerad jobb- och forskningsresa.

Tyvärr innebär dessa resor att vi får banta ned årets Halloweenfest rätt mycket. Vi brukar ju annars ha en jättebaluns här hemma. Det klarar vi inte nu, men Nala ska få bjuda några kompisar med föräldrar på en liten fest. Det blir en sparlågefest för att hålla minnet igång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s