Nytt arbetsår

Nyss skickade jag iväg svaret på en läsarfråga till Populär historia. Den handlar om påskkärringar och kommer säkert in i tidningen lagom till påsk.

Jag har också skrivit kontrakt på två nya böcker. De ska inte vara särskilt omfattande och deadline är redan i sommar, så jag måste lägga min andra bok åt sidan och fokusera på dessa i stället. Därför ägnar jag den här dagen åt att tömma mitt skrivbord på material om det jag inte längre ska skriva om. Det sorteras in i en bokhylla i väntan på att återupptas senare.

En sådan händelse gör att jag faktiskt kan se ytan på skrivbordet. Det gör jag annars aldrig. Jag klamrar mig envist fast vid deviser av typen ”ett rörigt skrivbord är ett tecken på intelligens”. Nyligen läste jag en rubrik som hävdade att morgontrötthet också var ett tecken på att man är smart. Jag tror egentligen varken att mitt skrivbord eller min morgonseghet avslöjar någon exceptionell hjärnkapacitet hos mig. Jag har alltid känt mig rätt trög, men man kan ju alltid hoppas.

Det var jobbet. På det mer privata planet: Mamma och pappa åkte hem igår. De var här i några dagar och lagade mat. Vi bodde i princip i köket i två dygn, vilket var väldigt inspirerande. Ett utmärkt sätt att umgås på om man gillar mat. Vi måste göra om det!

Nalas skola började idag. Hon var riktigt peppad inför att börja igen. Vi har haft det mysigt under lovet, men det blir förstås tråkigt utan kompisar. Apropå detta: Jag måste berätta om Frost II. Den var jättebra: spännande, snygg, sorglig och rolig. Gå och se den om ni kan.

En reaktion till “Nytt arbetsår

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s