Vilken vår!

Vi njuter av vårvärmen. Igår grillade vi, och satt ute och åt middag. Jag tror att det är rekordtidigt. Idag har vi planterat blommor i krukor, spelat fotboll och umgåtts ute.

Samtidigt hänger en del arbete över oss. Dick fick iväg ett bokmanus idag. Vi går igenom min senaste bok. Jag vill verkligen få iväg den nu! Och Dick har ytterligare en på gång.

Och Nala har påsklov. Vissa stunder sitter hon bredvid mig och räknar matte. Hon har deklarerat att hon vill bli klar med matteboken, så vi räknar en halvtimme i boken varje dag. En annan halvtimme läser hon högt för Dick. Tyvärr är det nödvändigt eftersom hon inte kommer någon vart när hon går i skolan, men det vet ni ju redan.

Jo, idag är det ju dymmelonsdag. Vi klistrar lappar på varandras ryggar med små meddelanden. Jag minns att vi gjorde det när jag var liten. Gör man det fortfarande, eller är det utdött?

2 reaktioner till “Vilken vår!

  1. Inte förrän jag läste böckerna om Barnen i Bullerbyn, fick jag höra om dymmelonsdag och lappar på ryggen. Min barndoms påskar var ganska mörka, med lååånga fredagar, då jag inte fick gå ut, se på Tv eller ens fick tala i telefon med mina vänner. Hårt för en tonåring redan på 60-talet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s